Wie zijn wij?

mr. Miranda Kalter-ter Stal:

Nieuwsgierig naar de mens achter de mens. Ontstaan vanuit mijn eigen zoektocht in wat mij drijft, wie ik ben en waar mijn passies liggen. Er was geen vakdocent destijds op school en tijdens mijn studie die hier aandacht aan besteedde. In mijn opvoeding waren deze onderwerpen niet ‘top of mind’. Twentse nuchterheid, een goede opleiding en een goed betaalde baan waren de ingrediënten voor een gelukkig leven. En dit was de weg die ik volgde….

 

Als meester in de rechten afgestudeerd, als jurist gespecialiseerd in familierecht en ondernemingsrecht. Ik leerde zowel de menselijke als zakelijke aspecten kennen die van belang zijn bij veranderingsprocessen in het leven. Wat kan ik precies regelen als ik kom te overlijden? Welke zaken zijn belangrijk als ik mijn onderneming overdraag aan mijn kinderen? Hoe werkt een fusie tussen grote organisaties? 

Mijn ervaring daarnaast als fotograaf belichtte juist een geheel andere menskant, namelijk de kwetsbaarheid en puurheid van de mens. Juist dat ene plaatje willen vastleggen waarin iemand puur zichzelf is vind ik nog steeds fascinerend en magisch als het de ander raakt die naar de foto kijkt.

 

Maar het meest over mijn ‘menszijn heb ik geleerd door de gebeurtenissen in mijn leven te zien, te begrijpen en te doorvoelen. Ze zijn voor mij de lessen van levenskunst. De kunst van leven ontdekken. Lessen in pijn en verdriet, door het plotselinge overlijden van mijn broer en z’n vriendin, en later mijn scheiding met mijn ex en het deels moeten ‘loslaten’ van mijn destijds twee jonge kinderen. Lessen in groei door de wil en kracht om ondanks de ervaringen door te zetten en niet bij de pakken neer te zitten.

Coaching op intuïtie en drijfveren gaven me inzichten dat het mogelijk is de kern te raken van het waarom in lessen van Levenskunst. Ze zien in betekenis van groei in je ontwikkeling in plaats van belemmering in je zijn. Van meester in de rechten naar zelfmeesterschap.

 

Een reis die me heeft getransformeerd naar mezelf. Die me heeft geïnspireerd en aangezet om ook anderen te helpen die worstelen met de zoektocht naar eigen leiderschap en authenticiteit. Omdat steeds meer mensen geïnspireerd willen raken en met plezier willen werken voor een betrokken organisatie die er écht toe doet heb ik bewust gekozen om me als businesscoach in het bedrijfsleven in te zetten voor ondernemers en teams in organisaties.

 

Het samenbrengen en verbinden van mens en organisatie waarin de mens centraal staat is mijn passie en missie geworden. Ik geloof dat dé basis voor een gezonde en inspirerende werkomgeving bestaat uit de volgende 3 ingrediënten:

  • met plezier werken;
  • ‘er toe doen’ als individu en als team binnen een organisatie én
  • een ondernemer die motiveert en inspireert.

Een verbonden manier van werken creëren om het allerbeste resultaat te behalen.

 

Wat ik jou gun is een reis om je eigen leiderschap te ontdekken vanuit jouw wijsheid en talenten. Eentje die intern creatiekracht oplevert om te groeien en succesvol te blijven en extern inspireert andere mensen en organisaties in beweging te zetten.

Ben Kalter:

De wereld verandert steeds sneller en vraagt van ondernemers om flexibel, onderscheidend en concurrerend te zijn. Dit is een pittige uitdaging die je als ondernemer niet alleen hoeft op te lossen en waarin ik je als mede-ondernemer goed zou kunnen begeleiden.

 

Ik stel me graag aan je voor. Mijn naam is Ben Kalter. Persoonlijk, betrokken en daadkrachtig zijn de kernwoorden die passen bij mijn werkwijze.

Als zelfstandig ondernemer in de Uitvaartbranche heb ik met vallen en opstaan geleerd hoe het is om te groeien van 15 naar 150 medewerkers. Met daarbij een drive om continu de beste op mijn vakgebied te willen zijn. De verschillende groeifases in de organisatie meegemaakt, waarbij de organisatie gestructureerd meegroeide, door veel aandacht te schenken aan de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers en de processen te optimaliseren.  Een aantal overnames begeleid en de problematiek van cultuurverschillen leren begrijpen.

 

Na verkoop van mijn bedrijf, 10 jaar bij “Uitvaartcoöperatie DELA” als directeur gewerkt. Een grote organisatie (1.600 medewerkers) met een andere krachten-dynamiek, waarbij mensgericht coachend leiderschap, ondernemerschap en de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers een leidende rol speelde.

 

Vervolgens opnieuw gekozen voor het zelfstandig ondernemerschap. Als interim-directeur de bijzondere dynamiek ervaren van familiebedrijven in het MKB in crisistijd. Als directeur van “de Uitvaartcoöperatie”, een collectief van 45 landelijke grotere uitvaartondernemers heb ik een groep ondernemers in de nieuwe wereld van online-digitale marketing begeleid.

 

Met mijn krachtige ondernemersgeest en mijn drive om het beste uit een organisatie te halen, ben ik in staat om het management en haar medewerkers mee te krijgen in complexe veranderingen door onze frisse, vernieuwende kijk op verbindend leiderschap.

 

Ik heb een rotsvast vertrouwen in mensgericht, verbindend leiderschap, waarbij de ondernemer en iedere medewerker het beste uit zichzelf naar boven haalt en een persoonlijke leiderschapsrol vervult. Ieder individu doet actief mee, geeft richting, oefent invloed uit en bindt mensen aan zichzelf, en aan elkaar. Het eigenaarschap van de groep wordt hierdoor bevorderd en als ondernemer sta je er dan niet alleen voor.

 

Bijzonder graag wil ik in een strategie-gesprek nader met je kennis maken. Samen onderzoeken we dan of we kunnen bijdragen in jouw vraagstelling.

"Jouw bedrijf wordt succesvoller als verantwoordelijkheid wordt gedeeld"