Cider en Sap


Erve Klein Avest heeft een eigen wel heel speciale boomgaard. 38 fruitbomen met drie verschillende perenrassen en vijf verschillende appelrassen. Bijzondere fruitbomen uit Normandië speciaal om droge appel-perencider van te produceren. Deze traditie hebben Ben en Miranda overgenomen van hun voorganger en wijntechnoloog Jan Herbrink. Een uniek product in Nederland vanwege de herkomst en de combinatie van de verschillende rassen.

 

Dit jaar staan zij iedere eerste zaterdag van de maand op de streekmarkt Twente in het pittoreske Delden, (www.streekmarkttwente.nl) waar je de bijzondere smaak kan proeven. In diverse streekwinkels en restaurants en de landgoedwinkel van Twickel is de Oele'r Cider ook verkrijgbaar. 

 

Eind dit jaar gaan zij een samenwerking aan met Hof van Twente Wijnen (www.twentewijn.nl). Samen gaan zij een productlijn neerzetten die verder gaat dan alleen het maken van de Oele'r Cider. Denk aan verse sappen in kleine flesjes en 3 liter pakken. Kleinere flessen cider, ook geschikt om cadeau te geven en wie weet een nieuwe smaaklijn.