Cider en Sap


Erve Klein Avest heeft een eigen wel heel speciale boomgaard. 38 fruitbomen met drie verschillende perenrassen en vijf verschillende appelrassen. Bijzondere fruitbomen uit Normandië speciaal om droge appel-perencider van te produceren. Deze traditie hebben Ben en Miranda overgenomen van hun voorganger en wijntechnoloog Jan Herbrink. Een uniek product in Nederland vanwege de herkomst en de combinatie van de verschillende rassen.

 

Afgelopen jaren stonden wij iedere eerste zaterdag van de maand op de streekmarkt Twente in het pittoreske Delden, (www.streekmarkttwente.nl) waar je de bijzondere smaak kon komen proeven. In diverse streekwinkels en restaurants en de landgoedwinkel van Twickel was de Oele'r Cider ook verkrijgbaar. 

 

In samenwerking met Wijngaard Hof van Twente (www.twentewijn.nl)hebben we in 2019 een nieuwe productlijn neergezet die verder gaat dan alleen het maken van de Oele'r Cider, namelijk alcoholvrije Oele'r Sap zonder toevoegingen. Gemaakt van dezelfde fruitsoorten als de Oele'r Cider, met als extra smaakdimensie een vleugje Johanitter druif.

 

Dit jaar hebben we besloten onze oogst ca. 5.000 kg te verkopen aan de cidermakers van de Iessel ciderij. Zij maken van deze prachtige vruchten hun eigen bijzondere lijn in cider.